Ik ben Sophie. Een film- en theatermaker, gefocust op regie, met een passie voor het vertellen van verhalen die van binnenuit komen.
Door donkere materie te brengen op een lichte wijze, en de waarheid bloot te leggen op een manier die beide confronterend en troostend is. Ik werk graag met verschillende mediums, en zoek naar hoe de boodschap het sterkst gebracht kan worden. Ik onderzoek en confronteer mezelf en de wereld om me heen om zo tot gevoelens en emoties te komen die écht zijn.
Als regisseur ondersteun ik graag met een luisterend oor het project en het team waarmee we het waarmaken. Ik werk als film- en theaterregisseur, en ben constant opzoek naar manieren om de twee vormen te combineren. Als kind volgde ik al theaterlessen, maar ik speelde ook met een camera. Dat is alleen maar verder ontwikkeld tot een sterke liefde voor beide, specifiek voor wat ze met elkaar gemeen hebben. Het vertellen en overbrengen van een verhaal.
Als autonome maker komt het maken van binnenuit, graag in combinatie met een bepaald doel. Dit kan van een opdrachtgever zijn of een collega, maar ook vanuit een persoonlijke passie. Zo is mijn film portet ‘ook de lucht kent geen grenzen’ in samenwerking met Laurens Zorginstelling gemaakt, maar mijn film ‘the one who once was’ was ontstaan uit mijn eigen gevoelens en problemen. Beiden ben in ontzettend trots op, ook al is de oorsprong ervan anders.
Graag werk ik als assistent regisseur in een theater, waarbij ik niet alleen echt aan de slag kan maar ook op observerende wijze kan leren. Ik wil graag leren van ervaren makers, en mijn eigen steentje bijbrengen.
Te bereiken via sophie@sophiedixon.nl of 06 48 78 46 20. 
Back to Top